Babykleding in maat 86? Little Ace heeft het in huis!

Voordat een baby geboren wordt, willen aanstaande ouders een basisset aan babykleding in huis hebben.

Om de juiste maat te kiezen, moet je de verwachte grootte van je baby bij de geboorte weten. Dit kan worden bepaald met behulp van een echo. Zodra je baby is geboren, is er nauwelijks tijd meer over om rustig te winkelen. Het is dus geen wonder dat de meeste koppels de laatste dagen van samenzijn in de weken voor de geboorte doorbrengen op zoek naar mooie babykleding maat 86.

Al snel rijst de vraag naar de juiste maat. Lees onderstaande tips en schaf daarna babykleding in maat 86 aan bij Little Ace!

Babykleertjes maat 86
Credits: @caleb_woods

Babykleding maat 86 komt overeen met de lichaamslengte

De maataanduidingen voor babykleding zijn heel eenvoudig: ze komen namelijk overeen met de lichaamslengte van de baby.

Als je weet dat de meeste pasgeborenen vandaag de dag geboren worden met een gemiddelde grootte van 51 centimeter, is het duidelijk dat maat 50 vaak de juiste maat is. Andere baby’s beginnen met maat 56 en er zitten altijd zes centimeter tussen de verschillende maten. 50 is de beginwaarde, gevolgd door 56, 62, 68, 76 enz. De grootte van de baby bij de geboorte kan worden bepaald met behulp van echografisch onderzoek.

Je baby zal zich snel ontwikkelen en binnen een mum van tijd past hij al in babykleding maat 86. De baby groeit zeer snel, vooral in het begin. Daarom heeft het ongeveer elke twee maanden nieuwe babykleding nodig tot maat 80 is bereikt. Dan is de baby al 75 tot 80 centimeter groot en is hij een goed jaar oud. De maat blijft dan nog iets langer hetzelfde en de afstand tussen de bezoeken aan de babykledingwinkel zal toenemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle babykleding in maat 86 hetzelfde is. Hoewel hetzelfde nummer op het etiket staat, past het ene T-shirt wel en het andere niet. In geval van twijfel is het enige wat hier helpt om babykleding maat 86 te proberen.

Welke babykleding in maat 86 dien je aan te schaffen tijdens de zomer en winter?

Noch te warm, noch te luchtig: dat is het motto voor kinderkleding maat 86 in de zomer. Omdat de kleintjes heel snel zweten. Het beste is om het ‘uienprincipe’ te hanteren en meerdere dunne lagen babykleding maat 86 over elkaar aan te brengen, zodat je afhankelijk van het tijdstip van de dag en de situatie iets aan of uit kunt doen.

Lichte katoenen stoffen, zoals een zachte, dunne jersey, zijn uitermate geschikt voor de zomer. In de koelere maanden van het jaar zou de babykleding maat 86 voor jongens wat dikker mogen zijn. Ook nu bewijst de gelaagde look zijn waarde. Een romper wordt aanbevolen als eerste laag, omdat je kindje zo lekker warm blijft. Daarbovenop komen leggings, lange broeken en bijvoorbeeld een T-shirt met lange mouwen. Als buitenste laag beschermt een warm winterjack je baby tegen de kou. Voor de mooiste winter- en zomer babykleding maat 86 kijk je bij Little Ace.

Babykleding maat 86
Credits: @thepootphotographer

De waardering van littleace.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 46 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?