Eerste dag naar de kleuterschool

Eerste dag naar de kleuterschool

Eerste dag naar de kleuterschool

De eerste dag naar de kleuterklas is een speciaal moment maar o zo druk, druk, druk! Jouw kind moet nieuwe routines en procedures leren. Het is belangrijk dat hij of zij zich op zijn of haar gemak voelt in deze voor jullie spannende maar vooral leuke periode.

Waarmee kun je jouw kinderen helpen om de eerste dag ‘vlekkeloos’ door te komen?

Hier volgen drie handige tips!

Drie handige tips voor die allereerste dag op de kleuterschool ‘vlekkeloos’ door te komen…

baby kleuterschool
Credits: @thefoxicon

1. Nametags

Voor het eerst naar de kleuterklas gaan, is zonder meer een bijzondere ervaring voor jou en je kind. Sommige kleuterjuffen maken nametags of naamkaartjes voor de kinderen. Het is handig en leuk om voor jouw kind ook een naamkaartje maakt.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke opdruk op het T-shirt van je kind te combineren. Dit zal niet alleen leraren en ander ondersteunend personeel op de basisschool helpen bij het leren van de naam van je kind, maar het zal ook helpen hun veiligheid te garanderen tijdens bijvoorbeeld de pauzes op school. Je kunt er ook voor kiezen om een unieke opdruk op verschillende T-shirts en accessoires te bedrukken. Zo creëer je een unieke stijl voor jouw peuter of kleuter.

2. Lunchplan

Als jullie school de kinderen voorziet van lunch zorg dan dat je weet wat je peuter of kleuter te eten krijgt zodat je de voeding en eventuele allergieën van je kind in de gaten houdt. De voeding van je kinderen bepaalt ten slotte voor een belangrijk deel de groei die je kinderen door maken. Nu is het voedingspatroon op basisscholen in Nederland & België in de regel goed geregeld maar zeker wanneer je kinderen speciale eet of dieetwensen hebben, is het aan te raden om een lunchplan voor je kind of kinderen te maken.

Wanneer je deze informatie van tevoren hebt, kun je dit met de basisschool of opvang van je kind bespreken zodat je vragen kunt stellen die de school vervolgens gericht kan beantwoorden. Indien er geen passende lunch wordt georganiseerd voor je kinderen, is het een leuk initiatief om een inzamelingsactie te organiseren voor een goede lunchfaciliteit voor je kinderen.

kleuterschool
Credits: @element5digital

3. Thuis komen

Maak er een sport van om te weten hoe laat je kinderen uit school komen. Voor een kind, en vaak ook de ouder, is thuis komen een belangrijk moment. Thuis voelt je kind zich veilig en dat wilt je natuurlijk zo goed mogelijk waarborgen.

Het is belangrijk om je kind op tijd van school te halen. Zorg er daarnaast voor dat de school of leerkracht altijd op de hoogte is wie je kind ophaalt en zorg dat zij altijd bekend zijn met een eventueel andere voogd of verzorger. Deel deze informatie van tevoren en communiceer duidelijk met andere ouders en leerkrachten om een veilige, gecontroleerde omgeving voor jouw kinderen te creëren.


De waardering van littleace.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 46 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?