Fever hacks

Fever hacks voor je kinderen

Fever hacks voor je kinderen

Dit zijn mijn Fever hacks voor jouw kinderen. Kinderen worden nu eenmaal ziek. Ze krijgen koorts en voelen zich niet lekker. Met temperaturen die soms wel tot 40 graden oplopen. Ik heb veel geleerd over hoe om te gaan met de koorts van kinderen de afgelopen jaren. Ik heb een aantal effectieve methoden ontdekt die je mogelijk kunnen helpen. Met dit alles in gedachten, deel ik met jullie mijn beste survival tips voor koorts bij je kids.

Angstzweet

Onlangs kreeg mijn zoontje Xavi ineens koorts terwijl ik foto’s aan het maken was voor mijn webshop. In een recent onderzoek waarin de de opvattingen van 1.000 Generatie X (momenteel 37-52 jaar oud) en Millennial moeders (momenteel tussen de 20 en 36 jaar oud) zijn bestudeerd, kwam naar voren dat wanneer kinderen spontaan koorts krijgen veel moeders in de stress schieten.

Het onderzoek toonde aan dat 74 procent van Gen X en Millennial moeders aangeven dat ze extreem of zeer bezorgd worden van koorts bij hun kinderen. Ondanks de generatieverschillen, geven drie van de vier Gen X en Millennial moeders kinderkoorts aan als hun belangrijkste zorg bij het zorgen voor hun zieke kinderen. Koorts staat daarmee met kop en schouders boven andere ziekteverschijnselen en kwalen, zoals overgeven, diarree, koude rillingen, hoesten en hoofdpijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het blijft een emotionele achtbaan als je kind ziek is of zich niet goed voelt. Klaarblijkelijk zit ik niet alleen in die achtbaan. Het onderzoek onthulde dat alle moeders, ongeacht hun leeftijd, een belangrijke emotionele rol vervullen als het gaat om de zorg voor hun zieke kind. De passende emotie verschilt echter aanzienlijk.

Sommige moeders zijn nerveus (64%), angstig (64%) of beschermend (93%) waarbij de temperatuur opnemen de meest voorkomende reactie is. De onderzoekers ontdekten ook dat het opnemen van de temperatuur van je kind snel de zorgen doet verlichten. De moeders die sterk in hun schoenen stonden, gaven aan dat ze goed geïnformeerd (67%), verantwoordelijk (64%) en voorbereid (59%) zijn en zich daarom ‘in control‘ (52%) voelen.

Dit zijn mijn 5 tips voor het omgaan met de koorts van jouw kleintje!

5 Fever hacks voor kids die je als ouder móet weten

Koorts
  1. Koud kompres voor de beentjes
  2. Warm koortsbad
  3. Kruidenthee
  4. Natte én droge sokken
  5. Gember & honing

1. Koud kompres voor de beentjes

We kennen allemaal het toepassen van een koud kompres op het voorhoofd van je kind. Maar dezelfde techniek werkt ook zeer effectief op het onderlichaam volgens het National Center for Biotechnology Information (NCBI).

Breng een koud kompres op de benen van je kind aan met behulp van een natte spons of doek om zijn of haar koorts te verminderen. Zorg er wel voor dat de ruimte op een gematigde temperatuur wordt gehouden. Zorg ervoor dat je zachtjes schrobt zonder te wrijven, want overmatige wrijving kan de temperatuur verhogen. Vermijd daarnaast om de huid van je kind te lang vochtig te houden. Een goede tip is om elk deel van het lichaam na de behandeling onmiddellijk te drogen.

2. Warm koortsbad

Een andere methode om comfort te bevorderen, is om handdoeken in lauw water te weken en ze op de benen van je kind te deponeren. Je kunt ze ook een warm sponsbad geven om koorts en griep symptomen op afstand te houden. Voeg wat badzout en essentiële oliën toe om de pijn in het lichaam die gewoonlijk gepaard gaan met koorts te kalmeren.

Een goed voorbeeld van essentiële oliën voor kinderen, volgens Healthline, is lavendelolie, die een kalmerend effect heeft waarvan bekend is dat het baby’s met koliek verzacht. Zorg ervoor dat je het goed verdunt voordat je het op de huid van je kind dept. Als je kind de geur van lavendel (lavandula angustifolia) niet lekker vindt, kan mandarijn (citrus reticulata) een even rustgevend alternatief zijn.

3. Kruidenthee

Volgens Dr. Kathi Kemper, kinderarts in het kinderziekenhuis in Boston, is kamille thee pas veilig voor kinderen ouder dan 4 jaar. Het is echter goed om eerst de allergieën van je kind te achterhalen omdat sommige kinderen allergisch kunnen zijn voor ambrosia, een bestanddeel van kamille thee.

Kamille thee bevordert transpiratie, daarom wordt het geprezen als een effectieve remedie voor koorts. Zorg er wel voor dat je de arts van je kind eerst raadpleegt. Niet alle soorten thee worden aanbevolen voor kinderen. Theesoorten met een hoog theïne gehalte of cafeïne dien je vanzelfsprekend te vermijden. Tegen de tijd je kinderen de leeftijd van 12 jaar bereiken, zijn de meeste artsen het erover eens dat het veilig is om ze zwarte thee te geven, maar nogmaals, eerst je huisarts raadplegen.

4. Natte en droge sokken

Dr. Katie Corazzo zweert bij deze techniek, die inspeelt op hydrotherapie. Deze methode houdt in dat je katoenen sokken in water drenkt, uitwringt en op de voeten van je kind legt. Plaats er vervolgens dikke wollen sokken overheen.

Dutten met natte sokken bevordert de lymfatische vloeistof circulatie en verlaagt de lichaamstemperatuur. Ondanks dat het voor volwassenen veilig is om de sokken ‘s nachts aan te laten, is dat niet het geval voor kinderen. Zorg ervoor dat je de arts van je kind raadpleegt voordat je deze redelijk onconventionele methode probeert.

5. Gember en honing

Vanwege de antivirale en antibacteriële eigenschappen helpt gember koorts, pijn en hoesten te verminderen, zegt Healthline. Voor volwassenen wordt droge gember met druppels honing meestal aanbevolen om koorts te bestrijden en congestie te verminderen.

Probeer voor kinderen warme gember- en honing thee te serveren. Als de koorts extreem hoog is, moet je voorzichtig zijn met het geven van dranken op basis van gember, omdat dit de temperatuur nog meer kan verhogen, waarschuwt voedingsdeskundige Lindsey Duncan: “Denk eraan… Kinderen jonger dan 12 maanden mogen geen honing krijgen. Geef je kind in geen geval aspirine, omdat dit het syndroom van Reye kan veroorzaken.”

Faver hacks

Little Ace LifeStyle Tip

Kleed je zoontje of dochter aan in lichte kleding en zorg ervoor dat ze slapen met een lichte deken. Met deze Fever Hacks hou jij je kind zo koel en zo comfortabel mogelijk. Aan het einde van de dag kan tenslotte geen enkele vorm van Fever Hack de positie innemen van voldoende rust en hydratatie!


De waardering van littleace.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 46 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?